Tillsammans på Skeppsgården
8 till14 juli 2023
 
 
 
 
Tillsammans på Skeppsgården är gemenskap på riktigt och det är tillgängligt för alla oavsett ålder. Under en vecka hjälps vi åt att laga mat och ha trevligt tillsammans. 
Skeppsgården ligger vackert beläget i Misterhults skärgård och djur och natur tycks frodas här. Här kan man koppla av och njuta av Guds skapelse i all sin prakt. 

I år inleds lägret lördag 8 juli vid 14:00 och avrundas fredag 14 juli 14:00. Vi inleder och avslutar med fika. Önskar du bara vara med bara någon dag så går det också bra. Du väljer själv hur länge du stannar och vilka aktiviteter du vill vara med på. Det finns inga måsten på Skeppsgården. Här kan du bara vara.

 Aktiviteter
Vi har flera gemensamma aktiviteter du kan välja att vara med på. Tipspromenad och Kubbturnering kan vi utlova och det finns tillgång till badplats med brygga samt en badflotte, roddbåtar, kanoter, fotbollsplan, boulebana m.m. Vi är nyfikna på om du har något särskilt du vill göra? Berätta gärna via anmälningsformuläret. 
 
Anor från 1975
Tillsammans på Skeppsgården anordnas av Centrumkyrkan i Norrköping men har har anor från 1975 och vid den tiden var det Metodistkyrkan som anordnade lägerveckan. Kom och upplev naturen, gemenskapen och kulturarvet.

 
Rastplats
Varje morgon har du möjlighet att delta på det vi kallar för Rastplats. Det är en lugn stund i gemenskap där vi ger möjlighet till kontemplation och andlig näring.
 
Lägerbål
Varje kväll möts alla nyfikna nere vid eldstaden, vackert belägen vid vattnet. Där sjunger vi tillsammans, redovisar rätt svar på tipspromenaden och ibland förekommer lekar för alla glada och uppträdanden för de som helst vill titta på. Några kvällar brukar vi grilla korv/hamburgare i samband med lägerbålet.
 
Mat
Vi roterar matlagningen vilket oftast innebär att om du är en hel vecka på Skeppsgården så får du hjälpa till att förbereda/laga tre-fyra måltider. Men så får du också 15 måltider serverade och klara. Är du ingen höjdare i köket? Det är lugnt. Vi hjälps åt efter förmåga. 
 
Boende 
Du väljer själv hur du vill bo på Skeppsgården, rum i huvudbyggnaden, tält, stuga eller husvagn/husbil. Rummen har två eller flera bäddar, stugorna fyra-fem bäddar med plats för barnsäng. Tält, husvagn eller husbil tar du med dig själv, det finns el-stolpar till husvagnarna och husbilarna. Rummen och stugorna fördelas efter önskemål och tillgång. Toaletter och duschar med varmvatten finns i separat byggnad.
 

Priser

Boende
Stuga 3600 kr
Rum i huvudbyggnaden 840 kr per bädd två eller flerbäddsrum
Husvagn/husbil 1200 kr
Tält 900 kr
Jourstugan 1800 kr

Matpris per person
I priset ingår frukost, lunch och middag samt fika, deltagande i aktiviteter, lån av roddbåt eller kanot

0 till 5 år gratis
6 till 12 år 300 kr
13 till 18 år 600 kr
19 + 700 kr

Boka redan nu
Anmäl dig gärna i god tid så har du bäst chans att få det boende du önskar. Vi emotser din anmälan senast fredag 9 juni och du kan anmäla dig direkt via: skepp.b7f.se eller via ifylld blankett från Tillsammans-foldern som lämnas till Centrumkyrkans expedition eller skickas till Centrumkyrkan exp, S:t Persgatan 113, 602 32 Norrköping. Foldern kan laddar ner här.
 

 

Skeppsgården är en lägergård som ligger i Misterhults vackra skärgård ca 5 mil söder om Västervik. Gården köptes 1957 av Metodistkyrkans östra smålandskrets och drivs numera av Föreningen Skeppsgårdens lägergård.

 
 
 

Rummen i huvudbyggnaden har två, tre eller flera sängar.

 
 

Lägerköket och matsalen

 

 

Vägbeskrivning till Skeppsgården
Klicka på Fler alternativ för detaljerad beskrivning och för att skicka vägbeskrivningen till telefonen.
 

 

Det är ca 160 km till Skeppsgården från Centrumkyrkan
Kör E22 söderut 143 km

Sväng vänster mot Klintemåla, Flivik, Misterhult kör 2,6 km 

Sväng vänster mot Klintemåla, Frediksborg, kör 6,7 km

Sväng sedan vänster mot Skeppsgården 7, Fredriksborg, Lindnäs, Adriansnäs.

Efter 2 km tar asfalten slut. Fortsätt rakt fram på grusvägen 2,2 km och sväng sedan till höger mot Skeppsgården

Efter 2,3 km på krokig grusväg är du framme!

Koordinaterna för Skeppsgården är 57,538383 N 16,650219 E eller 57 32 18 N  16 39 05 E