Tillsammans på Skeppsgården 2024 
 
 
 
Redan dags att planera semestern 2024. Ja, varför inte. Boka redan nu vecka 28 den 6 till 12 juli.
Tillsammans på Skeppsgården är gemenskap på riktigt och det är tillgängligt för alla oavsett ålder. Under en vecka hjälps vi åt att laga mat och ha trevligt tillsammans. 
Skeppsgården ligger vackert beläget i Misterhults skärgård och djur och natur tycks frodas här. Här kan man koppla av och njuta av Guds skapelse i all sin prakt. 

  

Anor från 1975
Tillsammans på Skeppsgården anordnas av Centrumkyrkan i Norrköping men har har anor från 1975 och vid den tiden var det Metodistkyrkan som anordnade lägerveckan. Kom och upplev naturen, gemenskapen och kulturarvet.

 
Rastplats
Varje morgon har du möjlighet att delta på det vi kallar för Rastplats. Det är en lugn stund i gemenskap där vi ger möjlighet till kontemplation och andlig näring.
 
Lägerbål
Varje kväll möts alla nyfikna nere vid eldstaden, vackert belägen vid vattnet. Där sjunger vi tillsammans, redovisar rätt svar på tipspromenaden och ibland förekommer lekar för alla glada och uppträdanden för de som helst vill titta på. Några kvällar brukar vi grilla korv/hamburgare i samband med lägerbålet.
 
Mat
Vi roterar matlagningen vilket oftast innebär att om du är en hel vecka på Skeppsgården så får du hjälpa till att förbereda/laga tre-fyra måltider. Men så får du också 15 måltider serverade och klara. Är du ingen höjdare i köket? Det är lugnt. Vi hjälps åt efter förmåga. 
 
Boende 
Du väljer själv hur du vill bo på Skeppsgården, rum i huvudbyggnaden, tält, stuga eller husvagn/husbil. Rummen har två eller flera bäddar, stugorna fyra-fem bäddar med plats för barnsäng. Tält, husvagn eller husbil tar du med dig själv, det finns el-stolpar till husvagnarna och husbilarna. Rummen och stugorna fördelas efter önskemål och tillgång. Toaletter och duschar med varmvatten finns i separat byggnad.
 

 

Skeppsgården är en lägergård som ligger i Misterhults vackra skärgård ca 5 mil söder om Västervik. Gården köptes 1957 av Metodistkyrkans östra smålandskrets och drivs numera av Föreningen Skeppsgårdens lägergård.

 
 
 

Rummen i huvudbyggnaden har två, tre eller flera sängar.

 
 

Lägerköket och matsalen

 

 

Vägbeskrivning till Skeppsgården
Klicka på Fler alternativ för detaljerad beskrivning och för att skicka vägbeskrivningen till telefonen.
 

 

Det är ca 160 km till Skeppsgården från Centrumkyrkan
Kör E22 söderut 143 km

Sväng vänster mot Klintemåla, Flivik, Misterhult kör 2,6 km 

Sväng vänster mot Klintemåla, Frediksborg, kör 6,7 km

Sväng sedan vänster mot Skeppsgården 7, Fredriksborg, Lindnäs, Adriansnäs.

Efter 2 km tar asfalten slut. Fortsätt rakt fram på grusvägen 2,2 km och sväng sedan till höger mot Skeppsgården

Efter 2,3 km på krokig grusväg är du framme!

Koordinaterna för Skeppsgården är 57,538383 N 16,650219 E eller 57 32 18 N  16 39 05 E