centrumkyrkan mitt i stan

Vill du jobba med att utveckla en "mitt i city-församling"?

Centrumkyrkan i Norrköping söker:

Ungdomspastor/diakon

Centrumkyrkan

centrumkyrkan intrior

Vår kyrka ligger mitt i Norrköpings city! Vår församling är en del av Equmeniakyrkan och består av drygt 230 medlemmar. Församlingen bildades 2010 genom sammanslagning av Baptistförsamlingen och Metodistförsamlingen.

Församlingen driver Café Vetekornet som är öppet alla vardagar. Många ser det som en rofylld oas i centrum. I vår fastighet finns också Fair Trade shop och Svenska Kyrkans Diakonicenter. Det pulserar av liv i och kring vår kyrka!

Församlingens ledord

Den kristna församlingens uppgift är att förmedla Guds kärlek genom att i den Helige Andes kraft gå ut i hela världen, vittna och vinna människor för Jesus Kristus, döpa, undervisa, visa omsorg och fira gudstjänst. För denna uppgift har vår församling tre ledord:

• Mötesplatsen.

Mötesplatsen är vår väg att förmedla Guds kärlek, där var och en av oss liksom hela vår församling är mötesplatser. Möten sker mellan människor, mellan människor och Jesus Kristus samt mellan församling och samhälle.

• Växtplatsen

Växtplatsen är vår möjlighet att i Jesus Kristus mogna som människor, där vi genom undervisning, bön och omsorg få växa till i gemenskap.

• Gudstjänstplatsen

Gudstjänstplatsen är när vi enskilt, tillsammans eller som församling är inför Gud i tillbedjan, lovsång, förbön, förkunnelse, vittnesbörd, dop och nattvard.

Vi söker dig som vill:

- utveckla och forma arbete med barn, unga och familjer

- finnas med i vårt integrationsarbete

- inspirera till ett aktivt gudstjänstliv

Din bakgrund

- du är ordinerad pastor eller diakon i Equmeniakyrkan eller motsvarande utbildning

- du har erfarenhet av barn- och ungdomsarbete

- du har vilja och förmåga att skapa goda relationer med medmänniskor

- du kan arbeta både självständigt och i team

Tjänsten är en visstidsanställning på 50-100%.

Tillträde i september 2017 eller enligt överenskommelse.

Du kommer att finnas med i ett arbetslag med församlingspastor, anställd kontorist samt frivilligarbetare i olika grupper som ”söndagsskolan” Små Frön, ungdomsgrupp och integrationsarbete.

Upplysningar

Ansökan