pastorsannons

Centrumkyrkan

Vår kyrka ligger mitt i Norrköpings city! Vår församling är en del av Equmeniakyrkan och består av drygt 230 medlemmar. Församlingen bildades 2010 genom sammanslagning av baptistförsamlingen och metodistförsamlingen.

Församlingen driver Café Vetekornet – vårt vardagsrum – som är öppet alla vardagar. Många ser det som en rofylld oas i centrum. I vår fastighet finns också Fair Trade shop och Svenska Kyrkans Diakonicenter. Det pulserar av liv i och kring vår kyrka!

Församlingens ledord

Den kristna församlingens uppgift är att förmedla Guds kärlek genom att i den Helige Andes kraft gå ut i hela världen, vittna och vinna människor för Jesus Kristus, döpa, undervisa, visa omsorg och fira gudstjänst. För denna uppgift har vår församling tre ledord:

• Mötesplatsen
Mötesplatsen är vår väg att förmedla Guds kärlek, där var och en av oss liksom hela vår församling är mötesplatser. Möten sker mellan människor, mellan människor och Jesus Kristus samt mellan församling och samhälle.

• Växtplatsen
Växtplatsen är vår möjlighet att i Jesus Kristus mogna som människor, där vi genom undervisning, bön och omsorg få växa till i gemenskap.

• Gudstjänstplatsen
Gudstjänstplatsen är när vi enskilt, tillsammans eller som församling är inför Gud i tillbedjan, lovsång, förbön, förkunnelse, vittnesbörd, dop och nattvard.

Vi söker dig som vill:

-         arbeta som församlingsföreståndare i team med vår pastor

-         hjälpa vår församling att utvecklas som växtplats med en vision för framtiden

Din bakgrund

-         du är ordinerad pastor eller diakon i Equmeniakyrkan eller motsvarande utbildning

-         du har längre erfarenhet av församlingsarbete

-         du har goda ledaregenskaper

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.

Tillträde i september 2019 eller enligt överenskommelse.

Du kommer att finnas med i ett arbetslag med pastor, cafépersonal samt frivilligarbetare i olika grupper som söndagsskolan, ungdomsgrupp och integrationsarbete.

Upplysningar

Billy Josefsson, församlingens ordförande, 0708 19 23 31,